Céges csapatépítés alkalmával az egyik kolléganőm készített ilyet. Én azelőtt a Pimm's-ről sem hallottam, nemhogy a forró Pimm's puncsról...
Bár ízlett, gondoltam, ilyet sem iszom többet, hisz honnan lesz nekem alapanyagom. Aztán egyik nap benéztem Tamás hűtőjébe - és legnagyobb meglepetésemre ott lapult egy (fél) üveg Pimm's.
Szerinte uborkával rossz, szerintem almával jó - szóval elkészítettük a puncsot. Így:
500 ml 100%-os almalé
2-300 ml víz
150 ml Pimm's
5 cl vodka (lehet brandy is vagy rum)
1 alma
fél narancs
pár darab fajéj és szegfűszeg
cukor, ízlés szerint
A forralt borhoz hasonlóan kevés vízben elkezdem forralni a fűszereket. Majd hozzáöntöttem az almalevet, beletettem az összevágott narancsot és almát, és tovább forraltam még pár percig. Közben kóstolgattam :)
Amikor jónak ítéltem, elzártam a gázt, majd beleöntöttem az alkoholokat és máris kitöltöttem a poharakba.
Isteni lett. Azt hiszem, ez az új kedvenc téli italom! :)