Hozzávalók:
A tésztához
- 250 g finomliszt
- 100 g cukor
- 125 g vaj vagy margarin
- 1 tojás
- 1/2 csomag sütőpor
- fél citrom reszelt héja
- vaníliás cukor
- egy csipet só
- 1 teáskanál tejföl
A töltelékhez
- 450 g túró
- 1 kis doboz tejföl (mínusz az az egy teáskanál, amit a tésztába tettem)
- 150 g cukor (ízlés szerint változtatható)
- 2 evőkanál kukoricadara (búzadara)
- 2 tojás
- 1/3 üveg lekvár (én őszibarackot használtam)
- fél citrom reszelt héja
- vaníliás cukor
- egy csipet só
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, harmadát félretesszük a rácsozáshoz. A maradékot kinyújtjuk és vajazott, lisztezett tepsibe tesszük.
- A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájából elveszünk kb. 3 teáskanálnyit, majd azzal kenjük meg a rácsot.
- Majd a sárgákat összekeverjük a túróval, a tejföllel, a citromhéjjal, a vaníliás cukorral, a cukorral és a kukoricadarával.
- A fehérjéket habbá verjük egy kevés cukorral és egy csipet sóval. Majd belekeverjük a túrós masszába.
- A tölteléket a tésztára öntjük és elsimítjuk.
- Rákenjük a lekvárt.
- A félretett tésztát kinyújtjuk, vékony csíkokat vágunk belőle és berácsozzuk a süti tetejét.
- A rácsot tojással megkenjük és 180 fokra melegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük