Gyakran előfordul velem, hogy legyen az bármi is, csak már hús ne legyen benne. Így volt ez húsvét után is. A sonkák ideje lejárt, most kerüljön valami más az asztalra. Erre remek megoldás az alábbi recept. Ha mégis párod kedvében szeretnél járni, és a húsevők népes táborába tartozik, néhány szelet, mondjuk csirkemellet süss meg külön egy serpenyőben, semmi túlzás, a klasszikus só, bors, bátrabbaknak kevés borsikafű, másnéven csombor (ezt csak a sütés vége felé szórjuk az ételre), de lehet mustárral, kevés olajjal is pácolni.
Na de térjünk vissza az ételhez.
Hozzávalók:
4 nagy burgonya (olyan 25dkg-os),
25 dkg félzsíros túró,
10 dkg natúr krémsajt
-(én sima tömlőset vettem, az pont megfelelő mennyiségű),
3-4 ek tej,
2 közepes paradicsom (kb. 30 dkg),
7-8 dkg rukkola másnéven borsmustár
-(előre csomagolva kb. ilyen kiszerelésben árulják, ráadásul semmi dolgod vele, a felhasználáson kívül ;) )
1 dkg fenyőmag
-(ehhez még mondok tippeket, mert elég borsos :) az ára )
só
bors
a kenéshez olaj.
A főzés rész annyival le is tudható, hogy a burgonyákat alaposan megmosva annyi vízben, hogy ellepje feltesszük főni, majd a forrástól számított 25 perc múlva ki is vesszük őket a vízből.
A túrókrémhez a túrót a sajttal sóval, borssal kikeverjük. A paradicsomokat apró kockákra vágjuk, a rukkola leveleket összevagdaljuk, majd ezeket is belekeverjük a túrókrémbe. Ha a paradicsomok mennyiségét vásárláskor megduplázzuk,a plusz mennyiséget kereszt alakban bevágva, olajjal megkenve 8 perc alatt meggrillezhetjük ételünk mellé.
További előkészületet igényel, hogy a fenyőmagot szárazon megpirítsuk egy serpenyőben. Itt azért érdemes beszélni arról, hogy a fenyőmagot kiválóan helyettesíthetjük a lényegesen olcsóbb napraforgó maggal, az ízhatást nem befolyásolja különösebben, a pénztárcánk tartalmát annál inkább.
A főtt burgonyákat hosszában bevágjuk, a túrókrémmel megtöltjük, a pirított fenyőmaggal megszórjuk.
Kiváló főétel, húsok mellé köretté avanzsál, kisebb méretben hidegtálak éke lehet.
A leírása tovább tart, mint elkészíteni. ;)