Azért csak sikerült rákattannom a sajttortára... :) a matchára meg már régen. Úgyhogy megsütöttem ezt.
(26 cm-es tortaformához)
Hozzávalók
250 g keksz (nálam a fele Zabfalatok volt, a fele háztartási keksz)
100 g vaj
3 tojás
600 g krémsajt
1 dl tejföl
10 g matcha por
1,5 evőkanál liszt
2 csomag vaníliás cukor
150 g porcukor
Elkészítés
1. A kekszeket aprítógépben, mozsárban apróra törtjük
2. A vajat megolvasztjuk (mikroban vagy gőz fölött)
3. összekeverjük a kekszet a vajjal, a sütőpapírral kibélelt tepsi aljába nyomogatjuk.
4. 5-10 perc alatt elősütjük, 165 °C-os sütőben.
5. Míg sül a keksz, elkészítjük a krémet. Egy tálba öntjük a krémsajtot, hozzáadjuk a tejfölt, a cukrot, vaníliás cukrot és hozzászitáljuk a matcha port is. Elektromos habverővel habosra keverjük 3-4 perc alatt.
Hozzáadjuk a lisztet is.
Majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat is.
6. A krémet a kihűlt kekszes alapra öntjük.
7. 165 °C-on 45-50 percig süssük. Mielőtt pirulni kezd a teteje, vegyük ki.
8. A sütőben hagyjuk kihűlni! Majd tegyük hűtőbe.
A tetejére is szitálhatunk zöld teát,hogy még finomabb legyen.
A recept forrása: