Hétrend

Fogalmad sincs, mit főzz ma? Arról nem is beszélve, hogy mi legyen az egész heti menü?! Akkor köszöntelek a csapatban! Minden pénteken közzéteszek egy heti étrend javaslatot, minden napra egy húsos és egy húsmentes ebéd ötlettel. Plusz összeírok egy vázlatos bevásárlólistát, amit magaddal vihetsz a boltba/piacra. De előre szólok: a menük mindenféle gasztro-tudományos alapot nélkülözve, a saját (és környezetem) ízlése által vezérelve születnek meg. Ha jó ötletnek találod, nézd meg az eheti menütervet – és reménykedj, hogy egyezik az ízlésünk!

Címkék

advent (1) állat (3) alma (5) amerikai palacsinta (1) anyák napja (1) aszalt szilva (1) banán (2) banánlekvár (1) banános máktorta (1) bazsalikomos sajtkrém (1) befőzés (1) bejgli (1) betűk (1) birs (1) BL80 (1) bodza (1) bodzaecet (1) bodza bogyó (1) bodza jam (1) bodza lekvár (1) bodza szörp (1) bodza virág (1) bolognai (1) borsmustár (1) brassói (1) brokkoli (3) brownie (1) burgonya (2) chai (1) cheesecake (2) cheesecake brownie (1) chilisbab (1) citrom (6) cointreau (1) copf (1) csalogány 26 (1) császármorzsa (2) cseresznye (1) csicseriborsó (1) csirke (1) csirkemell (1) csoki (3) csokis süti (2) csokitorta (1) csokoládé (1) csokoládés (2) csokoládétorta (1) cukkíni (4) cukor (2) dagadó (1) darált hús (1) daramorzsa (1) datolya (1) desszert (41) desszertek (19) diéta (1) dinnye (2) dió (3) diós süti (1) díszítés (3) dunszt (2) dzsem (2) ebéd (3) édesség (2) edible flowers (1) egyszerű joghurtos (1) ehető karácsonyfa (1) ehető virág (2) ehető virágok (1) élesztő (6) eper (6) eperdzsem (2) eperföld (1) eperpüré (1) epertorta (1) erőleves (1) étcsokoládé (1) étel (3) ételek-italok (3) falafel (1) fánk (2) farsang (1) február 14 (1) fehér csoki (1) fehér kenyér (2) fehér liszt (1) fejessaláta (1) fenyőfa (2) fenyőmag (1) főétel (9) fokhagymakrémleves (1) fonat (1) főzelék (1) frankfurti leves (1) fruit cupcake (1) füstölt sajt (1) garnéla (1) gesztenye (1) gesztenyeliszt (1) ghi (1) golden syrup (1) gomba (3) grapefruit (1) guacamole (1) gulyás (1) gyömbér (3) gyümölcs (8) gyümölcsök (2) gyúrt tészta (1) hagyma (2) hagymaleves (1) hagymás rostályos (1) hal (2) házi kenyér (1) házi tészta (1) heti menü (34) horváth ilona (1) hús (1) húsleves (1) húsos (1) húsvét (1) író (1) jam (1) jamie oliver (1) joghurt (2) kakaós (2) kapor (1) káposzta (2) káposztaleves (1) kapros-túrós lepény (1) karácsony (4) karácsonyfa (2) karalábé (1) karamell (1) kardamom (2) kefir (1) keksz (5) keksznyomda (2) keksz pecsét (1) kelt tészta (3) kenyér (2) kevés hozzávaló (1) kevés munkával (1) kiskrémes (1) kókusz (1) kókuszgolyó (1) kókusz kocka (1) könnyű (1) körözött (1) körte (1) kosárkás (1) koszorú (1) krémsajt (2) krumpli (8) krumplistészta (1) kukoricakrémleves (1) kuszkusz (2) lagzis süti (1) lasagne (1) lebbencs (1) lebbencsleves (1) lecsó (1) lekvár (8) lencse (1) lestyán (1) leves (16) likőr (1) linzer (3) linzer tészta (1) liszt (5) madártej (2) máj (1) májkrém (1) mák (8) mákos banántorta (1) mákos guba (1) máktorta (2) malac (2) málna (1) málnás tart (1) marcipán (2) mascarpone (2) matcha (2) meggy (2) meggyes sajttorta (1) meggyszósz (1) menta (1) menü (1) méregtelenítés (1) mézeskalács (2) mit főzzek (7) mit főzzek? (15) mogyoróvaj (1) mousse (1) muffin (1) muszaka (1) napraforgó (1) napraforgó mag (1) narancs (5) narancslikőr (1) narancsos-kakaós sütemény (1) narancsos trüffel (1) natúr krémsajt (1) nokedli (2) nyers (1) nyomda (1) öhöm (1) öhön (1) öreg (1) öreg lebbencs (1) orgona (1) óriás (1) őszibarack (1) ötlet (3) ötletek (25) padlizsán (1) padlizsánkrém (1) palacsinta (1) paprika (1) paradicsom (5) paradicsomos húsgombós (1) parázsburgonya (1) pavlova (1) pecsét (1) penne (1) piskóta (1) pite (2) pogácsa (2) polenta (1) porcukor (1) quiche (1) rák (1) rakottkel (1) rakott tészta (1) rántott (1) rántott krumpli (1) rántott leves (1) rebarbara (1) recept (2) reggeli (3) rétes (1) rétes liszt (1) rizs (1) római kömény (2) romantika (1) rukkola (1) sacher torta (1) sajt (4) sajtos csirke (1) sajttorta (3) saláta (2) sárgaborsó (1) sárgarépa (1) sárgarépakrém (1) slambuc (1) smarni (1) snidling (1) sonka (1) sopa de ajo (1) sós (1) spagetti (2) spárga (1) spenót (2) spenótleves (1) spentót (1) sütemény (37) süti pecsét (2) sütőpor (3) sütőtök (3) svéd ételek (1) svéd húsgolyók (1) szalakáli (1) szalalkáli (1) szamóca (1) szárított élesztő (1) szedd magad (1) szendvics (2) szilva (1) szilvalekvár (1) szilveszter (2) színéhség (1) szív (1) szivárvány (1) szódavíz (1) szósz (1) sztrapacska (1) tarator (1) tarhonya (1) tárkony (1) tart (1) tartlet (1) tea (1) tej (3) tejes tea (1) tejföl (3) tejszín (4) tejszínhab (1) télapó (1) teljes kiőrlésű (1) tepsis burgonya (1) tészta (3) tisztíókúra (1) tisztítókúra (1) tisztított vaj (1) TOJÁS (1) tojás (5) tojásfehérje (2) tojáshab (1) tojáskrém (1) tojásleves (1) tök (1) tőkehal (1) töltött (2) töltött csirke (1) töltött paprika (1) tonhalkrém (1) töpörtyű (1) torta (12) tortadíszítés (1) tortilla (1) tükörtojás (1) túró (4) túrógombóc (1) uborka (1) újévi (1) ünnep (2) vacsora (2) vadas (1) vaj (2) valentin nap (1) valenti nap (1) vaníliás cukor (2) vegán (4) vendégség (1) vendégváró falatok (1) virsli (2) zabpehelyliszt (2) zöldborsó (4) zöldborsóleves (1) zöldség (3) zöldségek (1) zöldséges (1) zöldspárga (1) zöld tea (2) zsemlegombóc (1) Címkefelhő

A zöldspárga meg a kuszkusz

2017.06.03. 16:25 - IMTUNDER

Címkék: könnyű vacsora zöldséges főétel csirkemell kuszkusz húsos ebéd zöldspárga

És valóban nem is kell sokkal több, hogy fél óra alatt összedobj magadnak egy könnyű ebédet.

Mindjárt mondom, hogyan. 

Addig is el kell hogy áruljam, nagy kedvencem ez a minden ízében zöld-ség. A legegyszerűbb, mikor baconbe csavarva megsütjük, miután kissé borsoztuk. Sózni sem kell, hiszen a bacon kellő sósságot ad. A saját tapasztalatom az, hogy nem szabad hirtelen kisütni, mert nem lesz ideje a spárgának megpárolódni.

A zöld színű spárgát szemben a fehérrel, még hámozni sem kell. A szépen csokorba kötött hajtásokkal annyi dolgunk van, hogy megfogjuk az alsó végét, meg felül, vagy inkább középtájt, és elkezdjük meghajlítani. Ő meg készségesen elpattan azon a ponton, ahol még friss. Az alsó, letört részt nem esszük meg.

Azt is tudni kell róla, hogy a legfinomabb része a felső rügye. Ki ne dobd!

Az, amit most műveltem vele, valószínűleg arra enged következtetni, hogy kétségbeesésemben előkaptam a hűtőből, ami szerintem a leghamarabb elkészül, és nem is állsz messze a valóságtól.

Takarítás, rom-el, meg hasonlatosak a kölykök után, dél múlt, ebéd még sehol. Vagyis nézzük, mit tehetünk az éhkopp ellen. 

Hv.:

1 csirkemell

1 csomag spárga

1-2 bacon szelet (ha van, nem égetően szükséges)

kis csokor petrezselyem

bors

1 dl főzőtejszín

kevés olaj

pici vaj

fél csomag kuszkusz

  Mindent apróra vágunk, de nem kell előre. Amíg a husit odatesszük kevés olajon pirulni, sózzuk, borsozzuk, a bacont is mellé dobva ( már ha szeretnénk bele tenni, bár el nem rontja). Addig is van időnk a spárgát előkészíteni, feldarabolni. Ha már félig kész a hús, hozzáadjuk a zöld finomságot. Míg ezek barátkoznak az edényben, megmosunk egy csokor petrezselymet, összevágjuk, és ha már majdnem kész az ételünk, rádobjuk azt. Tejszínnel nyakonöntjük, egy percig forraljuk, és már kész is. 

  A kuszkuszt úgy készítettem, ahogyan a zacskón állt. ( Próbáltam már korábban salátába citromos verziót... asszem az nem az enyém.)

 Pici vajon világosra pirítjuk, majd kétszeres vízzel felöntve, sóval, borssal ízesítve, tulajdonképpen várjuk, hogy a vizet a tészta felvegye, közben kevergetjük, nehogy odakapjon. Mikor már látszik, hogy pörgőssé vált, készen is vagyunk.

  Ez olyan négy adagnyi. Persze kinek-kinek vérmérséklete szerint.

18679166_1477246782326167_2062934226_n.jpg18741805_1477246662326179_870936774_n.jpg18685383_1477246585659520_1379190514_n.jpg

 

 

 

18716786_1477246555659523_1956625611_n.jpg

18679171_1477246528992859_268492836_n.jpg

süti beállítások módosítása