Kaptam rebarbarát. Mi mást tehettem volna, mint hogy sütök belőle valami sütit :) A könnyebb oldalát fogtam meg a dolognak: egyszerű linzertésztát készítettem hozzá. (ha már a rebarbarát nem ismertem, legalább a tészta legyen valami olyan, ami már bevált...)
A tésztára először a nemrég készített eperlekvárt/dzsemet tettem.
Majd jött a rebarbara.
A süti egyik felére pedig egy fél tábla étcsokit aprítottam, hogy Tamás kedvében járjak ;-)
Aztán egy-két csík a tetejére, és be a sütőbe.
Ez lett a vége:
Összefoglalva:
Linzertészta:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tojás
csipet só
Töltelék:
1 kis üveg eperdzsem
egy jó marék rebarbara megpucolva, apró darabokra vágva
fél tábla étcsokoládé, apró darabokra vágva
plusz 1 tojás, amivel a tetejét megkenem
Sütési idő:
kb. 30 perc, hőlégkeverés, 170 fok
Próbáljátok ki, finom lett!