Hűvösebb napokon, és a vasárnapi zárásnak köszönhetően, no meg igény is mutatkozik. Egyszóval készülnek a különféle kenyerek. Most csak egy olyan "nem is tudok hozzá receptet" félét mutatok.
Az úgy volt, hogy maradt egy kis krumplipüré....
... került még bele rétes liszt, fehér liszt (egy kevés), meg teljes kiőrlésű rozsos. Az össz. mennyiség 70dkg körüli. Tej, kb. 2dl, meg langyos víz. Élesztő, a liszthez mérten, több, mint egy tasaknyi szárított ( tejben kevés cukorral, liszttel felfuttatva), kevés cukor, meg só.
Alapos dagasztás és kelesztés, kb. 40 percnyi sütés után ez lett a végeredmény. Kívül ropogós, belül puha kenyér. Tudom, hogy ez annak, aki először próbál kenyeret sütni, nem kielégítő recept, de a gyakorlottabbaknak menni fog. :) A sütési idő persze mindenkinél más, de egy tipp, ha az alja "kopog", mikor megkocogtatod, belül is megsült.