Ismét úgy kell kezdenem, hogy kaptam...
Jelen esetben gesztenyelisztet. Igaz, nem most, hanem pár hónapja. Akkor sütöttem is belőle kekszet (finom lett!), aztán megfeledkeztem róla. De mikor azt olvastam, hogy a gesztenyeliszt viszonylag gyorsan megavasodik, persze, hogy újra eszembe jutott. Kekszhez nem volt kedvem, úgyhogy kerestem egy másik receptet. Ezt.
Gesztenyelisztes sütemény
15 dkg gesztenyeliszt (ennyi maradt)
5 dkg sima liszt
8 dkg cukor
2 tojás
1 nagyobb evőkanál olaj
1 evőkanál kakaópor
1/2 csomag sütőpor
késhegynyi szódabikarbóna
csipet só
1 narancs héja
fél narancs leve
A száraz hozzávalókat és a "nedveseket" külön-külön összekeverem, majd a őket is egymással, és beleöntöm a kivajazott, lisztezett tepsibe.
180 fok, hőlégkeverés :)
A szuper csokitortából maradt még egy kis krém (ganache: http://hetrend.blog.hu/2012/10/11/csokoladetorta_413),
azt is fel kellett használni, ugye, tehát azzal megkentem a közepét és a tetejét.
Így lett ez: