Úgy megkívántam most, hogy leírom, hogyan készítettem legutóbb.
Hozzávalók
6 tojás sárgája
1 liter tej
2 dl tejszín
6 evőkanál cukor
vaníliás cukor
Elkészítés
1. A tejet a tejszínnel felforraljuk, majd hagyjuk egy kicsit visszahűlni (82 fokosnak kell(ene) lenni, amikor beletesszük a sárgákat. Nekem nincs mérőm, szóval érzésre csináltam :)
2. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük.
3. A tojássárgákat beleöntjük a meleg tejbe, és alaposan elkeverjük.
4. Egy hideg vizes tálba állítva hűtjük az elkészült madártejet. Ha már langyos, mehet a hűtőbe.
5. Közben elkészítjk a "felhőcskéket". Csipet sóval és egy nagyon kevés cukorral keményre verjük a tojásfehérjéket (2-3 fehérje bőven elég).
Majd evőkanállal kis kupacokat teszünk egy tányérra, és kb. 1 percre betesszük a microhullámú süőbe.
Mivel minden micro más, érdemes kísérletezgetni. Nekem szépen megnőttek, és nem is estek vissza.
Ennyi az egész :)
A legnehezebb része kivárni, míg kihűl a madártej!