Máktorta
(26 cm forma)
Hozzávalók:
- 3 db egész tojás
- 250 g kristálycukor
- 2,5 dl tej
- 200 g darált mák
- 200 g liszt
- 1 csomag sütõpor
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés
1. Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük.
2. Hozzáadjuk a tejet, belereszeljük a citromhéjat.
3. Fokozatosan hozzáadjuk a darált mákot és a sütõporral elkevert lisztet.
4. Kikent vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe, tortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük. (tűpróba :)
Amíg sül, elkészítjük a krémet
Citromkrém
Hozzávalók
- 300 g natúr krémsajt
- 70g vaj
- 100 g porcukor
- 1 citrom leve, 1-2 citrom héja
Elkészítés
1. A vajat megolvasztjuk.
2. Közben a krémsajtot kihabosítjuk elektromos habverővel, majd hozzáadjuk a puha vajat, a porcukrot, a citrom levét és a héját. (A citromot ízlés szerint adagoljuk. Én szeretem ha jó citromos a krém)
3. Ha megfelell az ízlésünknek a krém, akkor tegyük hűtőbe egy kis időre, hogy megdermedjen a vaj.
Amikor elkészült és egy kicsit kihűlt a sütemény, vágjuk ketté, töltsük meg a krém felével, majd a tetejére kenjük a krém másik felét.