A kedvenc sütim receptje anyukámtól
Tészta
- 50 dkg liszt
- 15 dkg zsír vagy 20 dkg margarin
- 4 tojássárga
- 15 dkg cukor
- 1 csomag szalalkáli 1 dl tejben feloldva
- kb 2 dl tej
A hozzávalókat összegyúrjuk, három részre osztjuk a tésztát, kinyújtjuk mindhármat majd a tepsi hátulján megsütjük.
Krém
Míg kihűlnek a lapok, 10 dkg vajat 20 dkg porcukorral habosra kikeverünk.
Egy lapot kihűlés után összemorzsoljuk és összekeverjük a következőkkel:
- kihabosított vaj+cukor keverék
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál baracklekvár
- kb. 3 dl tej
- rumaroma
Tojáshab
Végül 4 tojásfehérjét 20 dkg cukorral gőz fölött felverünk.
Ezután összeállítjuk a sütit: egy tésztalap, rá lekvár, majd a krém, rá még egy tésztalap végül pedig a tojáshab.
Kell neki legalább egy éjszaka, hogy összeálljon, összeérjen.