Tudom, hogy sokan viszolyognak a tejes tea szó hallatán. Az igazat megvallva, a teafilterrel készült teába öntött kevés tejes változattól én is. A szudánit viszont imádom.
Ez egészen más!
Alapvető különbség: a tejben kell megfőzni a teát!
Ideális esetben 1-2 levél mentával és 1-2 szem kardamommal.
1. Felforraljuk a tejet a kardamommal és a mentával (kb. 3 dl, 1-2 szem, 1-2 levél)
2. Beletesszük a teát (1 teáskanál)
3. 3-4 percig főzzük
4. Leszűrjük
5. Megisszuk :)
Ha igazi szudáni módra akarjátok inni, akkor 4-5-(6) kiskanál cukrot nyugodtan beletehettek :) Én mondjuk cukor nélkül szoktam inni.
Jó, ha van hozzá keksz, amit mártogathatunk!
Képekben ugyanez