Hozzávalók:
- 2,5 dl búzadara
- 2,5 dl liszt
- 4 tojás
- 5 dl tej
- 2-3 ek. cukor
- csipet só
- fél citrom reszelt héja
- 10 dkg mazsolával(elhagyható)
Elkészítés
- A tojásfehérjét és sárgáját válasszuk szét.
- A tojássárgákat jól keverjük össze az összes hozzávalóval.
- Tegyük 2-3 órára hűtőbe.
- Verjük fel a tojásfehérjéket, és adjuk hozzá a masszához.
- Teflon serpenyőben érdemes sütni. Mérettől függően 1-2 merőkanálnyit öntsünk a serpenyőbe. Ha az alja pirosra sült, fakanállal nyúljunk alá, fordítsuk meg és szaggassuk kisebb darabokra. Én úgy szeretem, ha nagyon apró, de ennek az az ára, hogy jó sokáig kell kevergetni, sütögetni. De nem baj :)
- A többi adagot is kisütjük.
- Porcukorral, lekvárral tálaljuk.