Nem én sütöttem, nekem sütötték :)
De olyan szép és finom lett, hogy megkérdeztem, hogyan készült.
Ezt a választ kaptam:
Hozzávalók - 12 kosárkához
Tésztához:
- 150 g liszt
- 45 g porcukor
- 90 g vaj
- 30 g őrölt mandula
- 1 tojás sárgája
- 1 ek víz
- 1 csipet só
Töltelékhez
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 500 ml tej
- 2,5 ek cukor
- gyümölcsök, jelen esetben 1 kiwi, 3-4 szem eper, pár szem aszalt gyümölcs, pl. vörös áfonya
Ezen kívül jácint, néhány gyertya, ajándék szuflé forma a további sütésekhez.
De ezek elhagyhatók ;-)
Elkészítés
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, kézzel összegyúrjuk. 1 órára hűtőbe rakjuk.
Majd 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, és egy kb. 9 cm átmérőjű szaggatóval (vagy bögrével) köröket szaggatunk. Ezeket kivajazott és kilisztezett, átlagos méretű muffinformába tesszük (így lesz egy kis pereme).
Hőlégkeveréses sütőben 170 fokon 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
Közben elkészítjük a pudingot - a zacskóra írtak szerint ;)
Amikor kihűlnek a kosárkák, belekanalazzuk a langyos pudingot.
A felaprított gyümölcsöket a puding tetejére tesszük. Pár csepp citromlével meglocsolhatjuk a gyümölcsöket, hogy ne barnuljanak meg, ill. szépen csillogjanak :)
Az elkészült kosárkákat egy tányérra tesszük, és hazaérkező barátnőnket meglepjük vele ;-)