Hozzávalók:
A piskótához
8 tojás
8 ek (por)cukor
8 ek sima liszt
1 cs vaniliás cukor
1 csipet só
A krémhez
5 tojás
250 g porcukor
150 g vaj
5 ek kakaópor
Piskóta
1. A tojásokat szétválasztjuk.
2. A fehérjét kemény habbá verjük.
3. A tojássárgákat 8 evőkanál (por)cukorral+a vaniliás cukorral fehéredésig keverjük.
4. A cukor+tojássárgája keverékhez felváltva, evőkanalanként hozzáadjuk a 8 ek lisztet és 8 ek felvert tojásfehérjét.
5. A maradék tojásfehérjehabot kézzel a masszához keverjük.
6. Kivajazott, csak az alján kilisztezett/sütőpapírral bélelt (24-26 cm átmérőjű) tortaformába öntjük.
Előmelegített sütőben 10-15 percig 180 ̊C-on, majd további 20-25 percig 150 ̊C-on aranybarnára sütjük.
Krém
1. A tojásokat szétválasztjuk
2. A fehérjét kemény habbá verjük.
3. A vajat kihabosítjuk.
4. A vajhoz hozzáadjuk a cukrot, és így is kihabosítjuk.
5. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a kakaóport.
Torta
A piskótát 3 vagy 4 részre vágjuk. Megtöltjük a krémmel, az oldalát is megkenjük. 2-3 órán keresztül a hűtőben pihentetjük.