Szüksége van kalciumra a szervezetnek. Ezt a mondatot olvastam valahol a net-en... Édesség párti vagyok, így került szóba a pohárkrém. Miután kigondoltam, milyen lenne az én változatom, elszaladtam a boltba, beszerezni a hozzávalókat.
Került a kosárba:
1 csomag töltött keksz
500 g félzsíros túró
1 kis pohár natúr joghurt
egy kis doboz szamóca
egy kis doboz áfonya
pár szem nektarin
ami volt itthon és bele tettem:
2 csomag vaníliás cukor
kristály cukor
eper dzsem
A túrót, joghurtot, vaníliás cukrot, ha nem elég édes, a kristálycukrot beletesszük robotgépbe, alaposan összekeverjük, hogy a túró sem maradjon darabos. A gyümölcsöket megmossuk, apró darabokra vágjuk. A kekszet darabokra törjük ( Én ezt mozsárban tettem, de ha nincs, nem baj, bele kell nejlon zacskóba tenni, összetekerni a zacskó nyitott felét, és párszor odacsapkodni a pulthoz. Idegesebbeknek ajánlatos többször is... ;) )
Ennyi előkészület elegendő, miután elővettük a legcsinosabb poharunkat, jöhet a rétegezés.
Nálam ez úgy nézett ki, hogy a pohár aljára tettem kekszet, arra a túró krémet, egy kis eper dzsemet, a tetejére gyümölcsöket vegyesen. Majd kezdtem újra a keksszel...két sor fért a poharamba. Azonnal fogyasztható, ami maradt a hozzávalókból, külön - külön tettem a hűtőbe, úgy később romlik meg, ha van rá ideje. :)
A pohár krém variációk lehetősége végtelen. Csakis a képzeleteden és a pénztárcádon múlik, mi kerül bele. Az alábbiakban felsorolok pár hozzávalót, ami eszembe jutott:
- mascarpone
- tejszínhab
- müzli (így válik reggelivé )
- bármilyen más gyümölcs
- maradék karácsonyi keksz ( amennyiben létezik ilyen )
- a kekszeknek bármelyik változata, Pilóta,Győri félék...( az sem baj, ha nem töltött, szerintem nagyon finom benne a zabpelyhes)
- csoki ( bármelyik ) darabokban, reszelve, darálva... ;)
Aztán ezeket úgy variálhatjuk, ahogy tetszik. :)