Ha anyák napja, akkor orgona!
Mi lenne, ha idén más formában kapnák meg az anyukáink?! :)
ORGONÁS CUKOR
Recept: http://www.makkakonyha.com/2009/04/orgonaszuret.html
ORGONAZSELÉ
Recept: http://www.makkakonyha.com/2009/04/orgonaszuret.html
ORGONA FAGYI
recept: http://napmatka.blogspot.hu/2009/04/orgonafagylalt.html
ORGONALEKVÁR
recept: http://napmatka.blogspot.hu/2009/04/orgonafagylalt.html
KANDÍROZOTT ORGONA
Recept:
Az eljárás kis türelmet igényel. Egy kis tálkában üssünk fel egy méretes tojásfehérjét és pár csepp vízzel verjük fel amíg éppen csak elkezd habosodni, azaz könnyebb, oldottabb állapotba kerül, ez lesz ugyanis a ''ragasztó''. Egy másik tálkába tegyünk nagyon finom kristálycukrot. A megmosott, megszárított és száráról lecsípett virágokat egyenként egyik kézzel megfogva, kis ecsettel minden oldalán kenjük meg a fehérjével, de ne kenjük túl! Majd óvatosan mártsuk a cukorba úgy, hogy minden oldalát érje, ezután helyezzük őket zsírpapírral kibélelt tálcákra és hagyjuk teljesen megszáradni. Ez történhet a napon is, esetleg a tornácon, vagy jól szellőző helyiségben. Ez 12-36 órát is eltarthat, a helyiség páratartalmától függően. Gyorsíthatjuk a száradást, ha a tálcákat enyhe, 50-60 °C-ra beállított légkeverős sütőbe tesszük, kissé nyitott ajtó mellett - így néhány óra is elegendő. A teljesen száraz cukrozott virágokat, légmentesen lezárt tartókban, akár fél évnél tovább is eltarthatjuk.
Nagyon jól használhatóak gyümölcskenyérbe, túrótortába, édességek és vadételek díszítésére, és önmagában ropogtatva is.
Forrás:
http://antalvali.com/viragos_receptek_orgonara_komponalva
CSOKINYALÓKA ORGONÁVAL
Recept:http://katucikonyha.blogspot.hu/2012/12/viragos-csokoladenyaloka.html
ORGONALEVES
Forrás, recept:
http://bistrohome.blogspot.hu/2013/05/orgona-kremleves.html
MÉG TÖBB EHETŐ VIRÁG: