Hozzávalók
250 g liszt
2 dl víz
100 g étcsokoládé
110 g vaj
200 g cukor
100 g marcipán
2 tojás
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1 csipet só
1 kis doboz tejföl
1 dl Cointreau
Elkészítés
1. Kivajazzuk, kilisztezzük a tepsit, és 180 fokra előmelegítjük a sütőt :)
2. Gőz fölött megolvasztjuk a felkockázott vajat, darabokra tört csokit és a szétmorzsolt marcipánt.
3. Hozzáadjuk a forró vizet
4. Hozzákeverjük a tojássárgákat
5. A tejfölt összekeverjük a szódabikarbónával
6. A lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral
7. Amikor langyosra hűlt a csokis krém, belekeverjük a tejfölös keveréket.
8. Hozzáadjuk a Cointreau-t.
9. Majd a lisztes keveréket.
10. Végül felverjük a tojásfehérjéket, és azt is elkeverjük a masszában.
11. A sütőformába öntjük és 180 fokos sütőben megsütjük.
Az eredeti recept 50 percet ír. Mivel én több részletben sütöttem meg a masszát, nem lett olyan magas a sütemény - így nekem 20 perc alatt megsült.
Szerintem egy narancs héja bőven elfért volna még benne - de sajnos nem volt otthon.
Így is nagyon finom lett :)