Már egy ideje izgatott ez a fehér csoki krém dolog. Egészen pontosan azóta, amióta a Dynamobake-ben ettem Barbi tortát.
Persze olyan jót nem tudok csinálni, mint az ottani sütik, így aztán valami egyszerűbbel próbálkoztam. Nem lett rossz :)
Tehát a tészta kakaós, a krém pedig fehércsokis. Mivel azonban nem sikerült éppen a legszebben bevonni a fehércsokis krémmel a tortát, került rá egy étcsokival, túlvert tejszínnel készült réteg is. Merthogy megint sikerült túlverni egy adag tejszínt...
Tészta
Hozzávalók:
1 pohár natúr joghurt
1 pohár olaj
2 pohár cukor
2,5 pohár liszt
0,5 pohár kakaópor
3 tojás
1 csomag sütőpor
csipet só
Elkészítés
Az összes hozzávalót összekeverjük.
Egy 18 cm-es tortaformát körbetekerünk nedves ronggyal/konyharuhával, amit biztosítótűvel rögzítünk -- hogy szép magas és egyenes tetejű legyen a torta.
Majd (vagy előtte :) kivajazzuk a tortaformát.
180 fokos sütőben sütjük úgy 15-20 percig, majd visszavesszük a hőfokot 160 fokra, és még legalább 30 percet sütjük. Mindenképp ellenőrizzük késsel, hústűvel, mert a közepe elég lassan szilárdul meg.
Krém
Hozzávalók:
125 ml habtejszín
190 g fehér csoki
50 g vaj
Elkészítés
A tejszínt melegítsük fel (ne forraljuk!!)
Majd az összetördelt fehér csokit dobáljuk bele, és kevergessük, míg felolvad.
Miután langyosra hűlt, keverjük bele a vajat (Én kézi mixerrel csináltam)
Étcsokis réteg (ezt akkor készítsük el, amikor már összeállt a torta és megszilárdult a fehér csoki réteg)
Két evőkanálnyi a túlvert tejszínből képződött vajjal. Fél tábla csoki.
Összeolvasztjuk a kettőt, és kész :)
Összeállítás
A kihűlt tortát 3 felé vágjuk.
Az egyes rétegeket megkenjük a fehércsokis krémmel.
Az oldalát és a tetejét is megkenjük a maradék krémmel.
Hűtőbe tesszük.
Amikor megszilárdul a krém, jöhet rá az étcsokis réteg. Langyosan kenjük rá.
Ez lett a vége: