Ismét egy süti, amit kisebb unszolásra készítettem, viszont nagyon jól tettem :)
Köszi, Heni , jó ötlet volt!
És tényleg a világ (egyik) legegyszerűbb süteménye :)
Hozzávalók
A Pavlovához
- 4 db tojásfehérje
- 1 csipet só
- 250 g porcukor
- 1 csapott evőkanál kukoricakeményítő
- 1 teáskanál ecet
A tetejére
- 200 ml tejszín, felverve
- 1 nagy kiwi
- 200 g eper
Elkészítés
1. Készítsük elő az alapanyagokat és a sütőt melegítsük elő 150 C-ra. A tepsit/sütőlapot béleljük ki sütőpapírral, vagy használjunk szilikonos sütőlapot.
2. Kezdjük el felverni a tojásfehérjét egy csipet sóval. Amikor már habos, de még nem kemény hab, kanalanként adjuk hozzá a porcukrot, majd a végén a kukoricakeményítőt és az ecetet.
3. Ha szép kemény és fényes a hab, akkor öntsük az előkészített tepsibe egy spatulával formázzunk belőle magas, kör alakot. Kb. 20-22 cm átmérőjűt próbáljunk meg készíteni.
4. Tegyük be az előmelegített 150 C-os sütőbe, 35 percig süssük légkeverés nélkül. Majd vegyünk vissza a hőfokot 120 fokra, és még 25 percig süssük.
Ha elkészült, akkor se vegyük ki a sütőből, résnyire nyitott sütőajtó mellett hagyjuk kihűlni.
5. Amíg hűl, verjünk fel 200 ml tejszínhabot, és vágjuk össze a gyümölcsöket, amivel díszíteni szeretnénk.
6. A kihűlt Pavlovára tegyük rá a tejszínhabot, és díszítsük a gyümölcsökkel.
Kész!