Van ez a lap. A Nők Lapja deszert. Telis-tele ellenállhatatlan, és mert már próbáltam tőlük jópárat, bizton állíthatom, finom recepttel. Ez is egy ilyen. Kifejezetten jól esik az édes tészta, és a töltelék fanyar citromossága, üde málnaszemekkel édesítve életünket. Én betettem a hűtőbe, miután kihűlt szobahőmérsékletűre, így különösen jól esik a nagy melegben. Még egyel több indok a kis kalóriabomba a fogyasztására. ;)
Hv:
A tésztához:
12dkg vaj v. margarin
20 dkg liszt
7 dkg porcukor
1 tojássárgája
A töltelékhez:
3 tojás
1 dl frissen facsart citromlé
13 dkg cukor
15 dkg vaj v. margarin
A díszítéshez:
10 dkg friss málna
citrom- v. lime gerezdek
A tésztához elmorzsoljuk a vajat/ margarint a liszttel és a cukorral, majd sima tésztává gyúrjuk a tojássárgája hozzáadásával. 8-10 egyforma részre osztva kosárformákba nyomkodjuk vékonyan, majd 170°C-ra előmelegített sütőben aranybarnára elősütjük 8-10 perc alatt.
A krémhez vízgőz fölött csípősre melegítjük a villával elkevert egész tojást, a citromlét és a cukrot ( csíp, mikor beledugjuk az ujjunkat), majd robotgéppel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a vajat/ margarint. Szobahőmérsékletűre hűtjük.
A citromos krémmel megtöltjük a kihűlt kosárkákat, 150°C-os sütőben lágyan remegősre sütjük 5-6 perc alatt. Kihűtjük, friss málnával és citrussal díszítjük.