- 500 g liszt
- 2,5 dl tej
- 1/2 kocka friss élesztő
- 1 teáskanál só
- fél dl olaj
- 1 egész tojás
- 1 evőkanál cukor
- 5 db virsli (én frankfurtit használtam)
A tej egy részében felfuttatjuk az élesztőt, cukorral. Majd összekeverjük a többi hozzávalóval és addig gyúrjuk, míg egynemű tésztát kapunk :)
Én most betartottam a "szabályokat", meglangyosítottam és átszitáltam a lisztet, a tej és a tojás sem volt hideg. Az élesztő pedig friss volt. Talán ennek köszönhető, hogy tényleg nagyon szépen megkelt és kisült a tészta.
Géppel dagasztottam, de nem kenyérsütő géppel, hanem egyszerű "tálas mixerrel" 2-3 percig. Majd a duplájára kelesztettem, kb. egy óra alatt.
Aztán a megkelt tésztát 8 részre osztottam, az egyes gombócokat 3 felé vágtam, és a következőképpen összefontam a felkarikázott virslivel.
Végül 180 fokos sütőben (hőlégkeverés) 15-20 perc alatt kisütöttem.