A quiche-hez vásárolt sütőtök fele megmarad, ráadásul már egy ideje motoszkál a fejemben, hogy sütőtökből is kellene valami édességet készíteni. Elkészült :)
A tészta az egyszerű joghurtos süti narancsosítása és zabpehelylisztesítése (mivel nem jellemző módon elfogyott itthon a liszt :/ )
Hozzávalók:
tészta:
1 pohár natúr joghurt/kefir
3/4 pohár olaj
1 és 1/4 pohár cukor
1,5 pohár sima liszt
3/4 pohár zabpehelyliszt
2 nagy tojás
3/4 csomag sütőpor
1 narancs héja
csipet só
töltelék
500 g sütőtök
1 dl tejszín
50 g vaj
1 evőkanál méz
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összekeverjük, és egy 18 cm-es tortaformában 180 fokon 35-40 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a krémet:
a sütőtököt félbevágjuk, kimagozzuk, és sütőben megsütjük.
A tejszínt felverjük.
A vajat kihabosítjuk.
Beletesszük a megsült sütőtök belsejét és a mézet.
Végül a felvert tejszínhabbal is összekeverjük.
Amikor a tészta langyosra hűlt, 3 részre vágjuk és megvárjuk, míg teljesen kihűl.
Ha ez megtörtént, megkenjük a krémmel.
Végül kiderül, hogy a szomszéd néninek pár napja volt a születésnapja, így kapunk tőle egy pohár Cinzanót :)