Igen, emlékszem, hogy néhány napja azt írtam, hogy nem vagyok egy cheesecake rajongó... úgy tűnik, mégis alakul a dolog :)
Amikor megláttam a képet erről a sütiről itt, tudtam, hogy muszáj kipróbálni. Nem is csalódtam - isteni finom!
Mivel nincs épp málnaszezon, mélyhűtött vegyes bogyós gyümölcsöt használtam.
Mivel nekem úgy tűnt, kicsit vékony a brownie réteg az eredeti receptben, vastagabbat készítettem. Szerintem nem baj. Bár kép alapján érte olyan kritika, hogy vastag. Ízlések és pofonok... :)
- - - Azóta kipróbáltam vékonyabb brownie réteggel, és talán tényleg jobb úgy :) szóval módosítottam a receptet, ezek már a vékonyabb brownie réteg mennyiségei. - - -
Tehát a recept
Brownie
70 g étcsokoládé (min. 60%-os)
70 g vaj
70 g cukor
1 nagy tojás
30 g liszt
Cheesecake
200 g tejszínes krémsajt (most az Aldi saját márkás termékét használtam)
2 evőkanál tejföl
fél evőkanál liszt
75 g cukor
1 tojás
vaníliás cukor/vanília aroma
Hab
150 g gyümölcs (málna/bogyós gyümölcsök)
100-150 ml tejszín
1-2 evőkanál cukor
Elkészítés
Először elkészítjük a brownie alapot
A csokit kis lábasban megolvasztjuk.
Hozzáadjuk a vajat és a cukrot is.
Levesszük a tűzről és amikor nagyjából kihűlt, belekeverjük a tojást és a lisztet.
A kivajazott - 18 cm-es tortaforma, jelen esetben - formába öntjük.
Előmelegítjük a sütőt 170 fokra.
Majd a sajttorta rész következik
A krémsajtot a cukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a tejfölt, a lisztet és tovább keverjük.
Végül a tojást is hozzáadjuk. 3 percig keverjük alacsony fokozaton.
A keveréket ráöntjük a brownie réteg tetejére.
Betesszük a sütőbe és 25-30 percig sütjük. Akkor jó, ha a sajttorta réteg közepe még egy kicsit kocsonyás.
Ha megsült, a sütőben hagyjuk kihűlni!
Közben elkészítjük a habot
A friss vagy fagyasztott gyümölcsöt összekeverjük a cukorral és közepes lángon 5–10 percig rotyogtatjuk. Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
A tejszínt habbá verjük. A hideg gyümölcspépet belekeverjük.
Amikor a sütemény teljesen kihűlt, a habot a tetejére tesszük.