Legújabb kedvencem ez a mogyoróvajas sütemény. A mogyoróvajat mindig is imádtam, de eszembe sem jutott, hogy édességbe is jó lehet. Addig, míg meg nem láttam ezt a receptet... Őrült jó, és nem is bonyolult elkészíteni.
A legnagyobb kihívást a mogyoróvaj beszerzése jelentette. De aztán kiderült, hogy a Tescóban lehet kapni :)
Szóval a recept:
Tészta
Kétféleképpen készítettem el eddig.
1.
Egyszerű linzertésztát készítettem, csak 2 evőkanál lisztet 2 evőkanál kakaóporra cseréltem.
Linzertészta:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tojás
csipet só
2.
Fél zacskó Zabfalatokat és fél zacskó kakaós Győri édes kekszet aprítógépben összedaráltam, majd 6-7 dkg olvasztott vajjal összekevertem és elősütöttem kb. 10 perc alatt.
Krém
200 g natúr krémsajt
200 ml habtejszín
fél üveg mogyoróvaj
porcukor ízlés szerint (2-3 nagyobb evőkanál)
A tejszínt habbá verjük.
A mogyoróvajat, a cukrot és a krémsajtot "habosra" keverjük.
A két keveréket összekeverjük, majd a kihűlt alapra öntjük.
Csokimáz
100 g étcsokoládé
125 ml habtejszín
1-2 ek cukor (ízlés szerint :)
Gőz fölött összeolvasztjuk a hozzávalókat.
Levesszük a tűzről, és amikor már csak langyos, ráöntjük a krémre.
Hűtőbe tesszük a süteményt és amikor kicsit megszilárdult minden, már ehetjük is! :)